ZLATNI LUG – MJESTO ZA IZVRSTAN TEAMBUILDING ILI POSLOVNI SASTANAK | Zlatnilug d.o.o.
ZLATNI LUG – MJESTO ZA IZVRSTAN TEAMBUILDING ILI POSLOVNI SASTANAK

ZLATNI LUG – MJESTO ZA IZVRSTAN TEAMBUILDING ILI POSLOVNI SASTANAK

Kada ste zadnji put proveli dan na selu, ili još bolje, poveli svoje zaposlenike ili poslovne partnere na pravo seosko imanje i iznenadili ih prekrasnim doživljajem, uz domaće slavonske delicije, kapljicu kvalitetnog vina i izvrsnu uslugu domaćina, Slavonaca širokog srca? Sve to pronaći ćete u srcu požeške Zlatne doline, na seoskom imanju Zlatni Lug, u vlasništvu Thomasa Heinza Pandžića i njegove obitelji.

Imanje se nalazi 3 kilometra od Požege, u Emovačkom lugu, prostire se na 70 hektara zemljišta i sadrži agroturistički te sportski centar. Ukoliko želite prespavati, u kilometar udaljenom mjestu Donji Emovci nalazi se prenoćište, restoran-krčma i vinoteka. Osim trinaest moderno uređenih soba i apartmana, posebna atrakcija je etno soba „Ljuba i Đuka“, uređena starinskim namještajem i detaljima iz života starog slavonskog sela.

Zlatni Lug

Odmah po dolasku, srdačni domaćini će vas povesti u svoj vinski podrum, gdje će vas dočekati prava slavonska gozba: domaći kruh, pladnjevi s kulinom, šunkom i sirom iz vlastite proizvodnje, fini domaći liker od vina te boce kvalitetnih vina nagrađivanih vinara iz požeškog i kutjevačkog kraja: Krauthakera, Enjingija, Adžića i ostalih. Pušnica do vinoteke krije pravo malo blago – prepuna je domaćih proizvoda: mesa divljači, kobasica, šunke, kulina, rakije, pekmeza i ostale zimnice.

Nakon dobrodošlice u vinoteci slijedi ručak u restoranu Slavonska kuća, nastalom preuređenjem stare slavonske štale, zadržavši autohtone elemente – ciglene podove, drvene grede te stare predmete iz nekadašnjih slavonskih kućanstava i imanja. Izvrstan slavonski čobanac obogaćen svježim vrganjima, fiš paprikaš, šaran na rašljama i ostali slavonski specijaliteti oduševit će sve ljubitelje začinjene hrane, no tu su i ostali specijaliteti iz a la carte restorana-krčme Zlatni lug.

Restoran je kapaciteta 180 sjedećih mjesta u tri dvorane koje se mogu pregraditi, a svaka može poslužiti, osim privatnih događanja, i za poslovne prezentacije i sastanke. Za večernja događanja, proslave i bankete, domaćini će rado pozvati tamburaše, ali i do jutra zaplesati s vama, stojeći vam svakog časa na raspolaganju. Sve to, naravno, uz litre vina i već spomenutog slatkog likera za dame, koji se poslužuje u malim čokanjčićima. Ako ste osim gastronomije, zainteresirani i za malo adrenalina, na prostranoj livadi ispred vanjske terase restorana, možete isprobati paragliding.

Zlatni Lug

Izletište i seosko imanje Zlatni lug višegodišnji je san i vizija glave obitelji Thomasa Pandžića, koji je prije pet godina u napuštenom selu počeo kupovati zemljišta, malo-po malo ga uređivati te izgrađivati turističke i sportske sadržaje, koji bi privukli posjetitelje ne samo iz požeškog kraja, već i šire. Inače vlasnik privatne tvrtke Alles d.o.o. za prodaju elektromaterijala, koju je sa suprugom osnovao 1994. i koja danas zapošljava 80-ak ljudi, zaradu nije, kako kaže, uludo trošio u skupe provode i automobile, već je odlučio ulagati u zemlju te je došao do imanja veličine 70 hektara.

Prvih godina imao je zainteresirane investitore, kaže gazda Thomas, no nije želio ništa prodati, već je odlučio sam urediti imanje, a za nekoliko godina planira se povući iz posla i prepustiti ga sinovima. Najmlađi Teo ide još u srednju školu, Leo je voditelj seoskog turizma, a najstariji Mihael osnovao je prvu Poljoprivrednu televiziju u nas, koja je sadržajem zapravo dobra podrška i marketinški kanal za prezentaciju seoskog imanja. Budući da je rođen te je do 12. godine živio u Njemačkoj, Thomasu se svidjela navika njemačkih stanovnika koji svoje vikende provode u prirodi, te ju je želio ostvariti i u Požegi.

Zlatni Lug

Iako ambiciozno zamišljen projekt imanja Zlatni lug još nije u potpunosti dovršen, već sada nudi mnoštvo sadržaja svojim posjetiteljima: dva ribnjaka koja privlače mnoge ljubitelje pecanja, Ribarska kuća sa ugostiteljskom ponudom, zatim dugačka poučna staza koju koriste školske grupe za školu u prirodi, tu je i roštilj park za obitelji koje vikendom dolaze na izlete… Imanje također nudi raznolike sportske sadržaje, idealne za teambuilding tvrtki: paintball, streličarstvo, mali nogomet, odbojku na pijesku, vožnju biciklima, quadovima…

Ogromno imanje nastanjuju i brojne domaće životinje: crne slavonske svinje, jeleni lopatari, guske, veprovi, mufloni, autohtona srijemsko-slavonska goveda – podolci, janjad, dok je vladar imanja veliki, ponosni bik. S obzirom na to, dio zemlje se poljoprivredno obrađuje, sadi se kukuruz, pšenica, zob, obrađuju vinogradi i pravi vlastito vino. Bez obzira na svu količinu posla, obitelj Pandžić za Zlatni lug ima velike planove: u idućih nekoliko godina izgradit će veliki restoran, jezero za kupanje, skijalište, teniske terene, desetak novih kuća za odmor u tradicijskom slavonskom stilu, wellness i fitness centar, dvorane za sastanke… na taj način će se objediniti seosko gospodarstvo i sportsko rekereacijski centar.

No, trenutno je najveći problem dobivanje dozvola za izgradnju prilazne ceste, gdje poznata hrvatska birokracija usporava cijeli projekt. Ukupno je do sada u čitav kompleks ruralnog turizma uloženo oko milijun eura vlastitih sredstava, a da bi se cijeli projekt završio prema viziji glave obitelji, potrebno je još nekih pet milijuna eura.

Zlatni Lug

Uz boravak u Zlatnom lugu, svoju posjetu Zlatnoj dolini možete obogatiti obilaskom i degustacijom u glasovitim Kutjevačkim podrumima, brojnim drugim kušaonicama vina smještenim na kutjevačkim obroncima, park prirode Papuk i izletište Jankovac udaljeni su 20-ak kilometara, a centar prakrasnog baroknog gradića Požege je na svega desetak minuta vožnje. Ako želite zadiviti svoje klijente i partnere pravom seoskom atmosferom, boravkom na svježem zraku i slavonskim gastronomskim užicima, ovo je pravo mjesto za vas!

Prenosimo s “Poslovniturizam.com

 

Za sve upite, informacije i rezervacije obratite se s punim povjerenjem i bez obveza.

Čekamo vas u Zlatnom Lugu – Donji Emovci 32, Požega!

Kontaktirajte nas!