TOP 5 događaja zbog kojih morate doći u Požegu ovog lipnja!


TOP 5 događaja zbog kojih morate doći u Požegu ovog lipnja!

Bilo da ste filmofil, zaljubljenik u tradiciju, ljubitelj vina ili pak craft piva, volite dobru glazbu, vrhunsku hranu i vrhunsku zabavu – Požega nudi sve to. Donosimo vam pregled događanja tijekom lipnja i očekujemo vas u Požegi!

  1. Festival jednominutnog filma, 31.5. do 1.6. 2019., Požega.

Hrvatski festival jednominutnog filma je međunarodni filmski festival koji se održava svake godine u Požegi. Održava se od 1993. godine. Ovaj festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.

Ove godine će na festivalu biti predstavljeno 60 filmova iz 43 zemlje svijeta. Ocjenjivački sud čine redatelj Stanimir Trifonov iz Bugarske, urednik Federalne televizije Namik Kabil iz Bosne i Hercegovine, legendarni Đelo Hadžiselimović, redatelj Zoran Pezo iz Zagreba i Požežanin Zvonimir Karakatić.

  1. Festival graševine, 31.5. do 1.6.2019., Kutjevo.

Događaj koji sljubljuje glazbu i vino.

U dvije festivalske večeri očekuje vas zabava uz tamburašku glazbu i nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava, degustacije vrhunskih vina kutjevačkih vinara, dodjela nagrada za najbolje ocijenjena vina sorte graševine, vožnje konjskom zapregom, izbor vinske kraljice te natjecanje u kuhanju vinskog gulaša i slavonske kobasice.

  1. Koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog, 7.6.2019., Požega.

Radio Vallis Aurea slavi svoj 25. rođendan uz veliki koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog na glavnom požeškom trgu, Trgu Svetog Trojstva.

  1. Ivanjski krijes, 21.6.2019., Požega.

Svake godine na prvi dan ljeta, 21. lipnja, Požežani pale ivanjski krijes. Stari je to požeški običaj, zabilježen još davne 1739. godine u Kempfovoj monografiji koji je svoju tradiciju zadržao sve do današnjih dana. Zvjezdano nebo, vatromet i ivanjski krijes obasjaju nebo iznad Požege, okupljajući i stare i mlade na glavnom gradskom Trgu. Ove godine okupljene će zabavljati Slavonski trubači i popularna Crvena jabuka.

  1. Požeška krigla, 29.6.2019., Turnić.

Ova sve popularnija manifestacija okuplja brojne ljubitelje piva i proizvođače craft piva. Krigla nudi preko 40 vrsta domaćih i craft piva iz svih krajeva zemlje, gastro specijalitete ugostiteljstva, live glazbu te mogućnost roštiljanja, kampiranja, kao i druženje s pivarima i pivopijama iz cijele Hrvatske, ali i šire. Okupljene pivoljupce zabavljat će Ritam Bend (Požega) i Rockeri (Nova Gradiška).

Uz sve navedeno, ne moramo ni spominjati da vas u Požegi očekuje guštanje u prefinoj domaćoj hrani. 😊 Na vama je samo da odlučite kada dolazite!

Veselimo vam se!